Възходът на Болоня след идването на Роберто Донадони очевидно тече с пълна сила. „Хрътките“ постигнаха втора поредан победа под ръководството на бившия национал, като този път сразиха Верона далеч от дума с 2:0 в 12-ия кръг на Серия А.

Преди идването на Донадони „рособлу“ бяха спечелили едва 6 точки в 10-те си мача, а само за две срещи специалистът успя да удвои техния актив.

Не бива се пропуска и факта, че те гостуаха на единствия тим в калчото без победа от началото на кампанията.

Реално срещата беше решена още в първия си четвърт час, когато паднаха и головете за Болоня.

Резултатът откри бившият футболист на Ювентус Емануеле Джакерини, като му бяха необходими едва 6 минути игра. Ключово за гола бе включването на левия краен бранител Адам Масина в атака, понеже мароканецът центрира перфектно около точката на дузпата, където опитният италианец с красиво воле прати топката неспасяемо в далечния ъгъл.

Осем минути по-късно гостите удвоиха след хубав пробив на Матиа Дестро отляво. Нападателят получи на фланга и тръгна към аутлинията, за да прати остър пас към точката на дузпата. Няколко футболисти от двата тима се разминаха с кълбото, преди Донса да го засече с диагонален шут във вратата.

До края на първата част Верона имаше едничък шанс поне да намали, но Хуан Гомес не можа да преодолее Антонио Миранте въпреки мощния си шут по гредата.

Противно на на очакванията домакините не успяха да осъществят по-сериозен натиск след паузата, а в самия край на мача Болоня пропусна три чисти положения за гол. На два пъти Сафир Тайдер се озоваваше на чисти позоции, като особено в 88-ата минута той бе очи в очи с Рафаел, който обаче показа светкавични рефлекни.

В продължението пък опитният Матео Бриги направи страхотен пропуск, като почти от упор намери начин да стреля над гредата.

Така с 12 точки Болоня изплува на 16-ото място във временното класиране и преди изиграването на останалите срещи остава на 2 пред Фрозиноне, който е първият тим под чертата.

Верона пък твърдо мина на последното място, макар „скаглиерите“ и Карпи да имат по 6 точки в актива си.