Рома победи Палермо с 4:1 в последния мач от 11-я кръг на Серия А. Така „вълците“ прекъснаха неприятната поредица от загуби от предишните два кръга, но оставиха съперника си в зоната на изпадащите. Рома допусна и само едно попадение, след като в последните си три срещи от първенството съперниците им вкарваха по два. Палермо от своя страна бе в серия от четири поредни равенства, и пет мача без поражение, но след днешната загуба на всички точки, остана на 18-та позиция.

Франческо Тоти и Освалдо се разписаха през първото полувреме, в рамките на 20 минути, между 11-та и 31-та, за да донесат на Рома стабилен аванс на почивката. Ерик Ламела реши всичко в 69-та минута, когато направи 3:0. Финалните 20-тина минути преминаха под вихрушката Матия Дестро. Младокът влезе на терена в 73-та минута на мястото на Тоти, и се задържа в игра само седем минути.

Дестро бе декориран в жълто в 77-та минута, вкара първото си попадение с екипа на Рома в 79-та, и веднага след това получи втори жълт картон, защото си съблече фланелката от радост. Това бе и първи червен картон за италианския национал в кариерата му.

Миколи и Иличич бяха играчите на Палермо, които бяха най-близо до това да огорчат поне за малко Рома. Вторият в крайна сметка успя, в 84-та минута, когато овладя една лошо отразена топка след шут на Миколи, и я прати под гредата. Това бе и първи гол за словенския футболист от една година насам. Рома протестира срещу попадението, заради нарушение на Миколи при първия удар, но арбитърът призна гола, и това бе всичко от двубоя, завършил 4:1.