Ръководството на Рома е решило да предложи далеч по-добри лични условия на халфа Даниеле Де Роси при офертата си до него. Ходът е продиктуван от слуховете, че Интер проявява силен интерес към ветерана.

Италианският национал, който навърши 34 години през юли, има споразумение със столичния гранд само до 30 юни 2017 година. Това поставя клуба под угрозата да загуби Де Роси като свободен агент, ако не се подпише нов контракт.

20-те най-желани свободни агенти през лятото

Дотук засечките в преговорите с „джалоросите“ се дължаха на разминаванията в желания и предложения срок на договора. Де Роси настоява за 2-годишно споразумение, докато „римските вълци“ му предлагат да поднови само за 12 месеца.

Според „Скай Италия“ от Интер са се свързали с играча и са му предложили контракт за 2 години и годишна заплата от 5,5 милиона евро. Досега Рома не мърдаше от първоначалното си предложение – 1-годишен контракт и възнаграждение от 3 милиона евро на сезон.

Де Роси върви към раздяла с Рома?

За да парира набезите на „нерадзурите“, Рома вдигна мизата до 4 милиона евро годишна заплата, но пък запази срока от 1 година.