Двата римски отбора Рома и Лацио загряха с равенства преди мачовете си за Лига Европа съответно срещу ЦСКА и Левски.

В мач от 6-тия кръг в Серия А Рома завърши наравно 1:1 в гостуването си на Катания, а същият резултат се получи и между Лацио и Палермо.

На „Стадио Касимино” в Катания Тоти и компания стигнаха до едната точка във втората минута на продължението на мача. Писаро центрира от корнер, Тоти засече с глава, а отбитата от вратаря на Катания топка бе добавена от Даниеле Де Роси, който вкара за 1:1. Преди това в 22-та минута Такаюки Моримото бе открил резултата в полза на Катания.

На „Олимпико” сценарият за Лацио бе подобен. Гостите от Палермо поведоха след гол на Едисон Кавани в 75-та минута, но Мауро Сарате в 85-та успя да донесе точката за „орлите”.

Един от фаворитите за титлата в Серия А Ювентус загуби ценни две точки, след като завърши също 1:1 в домакинството си на Болоня. Давид Трезеге откри за „бианконерите” в 24-та минута, но Адаилтон в 90-та наказа Юве и оформи крайното 1:1.

Така в класирането изненадващо начело остана Сампдория с 15 точки, пред Ювентус с 14, Интер и Фиорентина с 13. Рома и Лацио са съответно 9-ти и 10-ти с по 8.

Както е известно, на 1 октомври /четвъртък/ Левски приема Лацио на „Герена” от 20 часа, а от 22 на „Олимпико” в Рим един срещу друг излизат Рома и ЦСКА.

Всички резултати от 6-тия кръг в Серия А:

Катания – Рома 1:1

Киево – Аталанта 1:1

Ювентус – Болоня 1:1

Лацио – Палермо 1:1

Наполи – Сиена 2:1

Парма – Каляри 0:2

Удинезе – Дженоа 2:0

В 21.45: Милан – Бари

От вчера:

Сампдория – Интер 1:0

Ливорно – Фиорентина 0:1