В Рома изглежда напълно са вдигнали ръце от Адриано, а спортният директор Джан Паоло Монтали нарече нападателят “непрофесионалист, на който не може да се помогне.”

Наскоро бразилецът за пореден път се прибра с няколко дни закъснение от родината си, където пък бе уловен да пие по баровете на Рио, въпреки че бе пуснат там, за да се лекува от контузия.

Сега Императора направи поредна изцепка, като не се яви на медицински прегледи и май това изчерпа търпението на ръководството на вълците.

“Вярно е, че играчът не се появи и ще бъде глобен тежко”, категоричен бе Монтали след неявяването на Адриано.

“Опитахме се по всеки възможен начин да се грижим за него, когато той дойде в Рома, но проблемът е, че той е непрофесионалист. Няма как да помогнем на Адриано”, каза шефът на джалоросите.

Следващата стъпка, която ще предприемат вълците по отношение на Императора, е опит договорът му да бъде прекратен по взаимно съгласие, след като тимове от Бразилия поискаха да вземат голаджията.

Ако Рома едностранно анулира контракта му, то Адриано може и да се опита да съди Рома за обезщетение, тъй като в момента взима по 5 милиона евро на сезон, а едва ли някой отбор в родината му би плащал такива пари.