Елитният италиански съдия Никола Рицоли даде детайлни обяснения за решенията си по време на дербито Ювентус-Интер (1:0), което породи вълна от недоволство сред шефовете и феновете на „нерадзурите“.

Грандът от Милано още след края на мача претендира, че е бил ощетен от действията на Рицоли. Треньорът на Интер Стефано Пиоли протестираше за 2 неотсъдени дузпи, а също и за ситуация, в която Рицоли нареди пребиването на фаул, след който Джорджо Киелини изведе погрешка Мауро Икарди сам срещу собствения си вратар.

Топ реферът на Италия в "почивка" след Юве-Интер

Заради огромния шум, който „нерадзурите“ вдигнаха, Рицоли бе изваден от нарядите за уикенда и ще почива един кръг. Затова топ реферът разполагаше с достатъчно време, за да обсъди ситуациите, докато ги гледаше на запис.

„Киелини взима топката. Той я намести на тревата, а след това я ритна към Буфон, за да остави изпълнението на него. Отделно от това, топката не беше в покой, така че играта не е била подновена коректно“, заяви Рицоли.

Намалиха наказанието на Перишич след дербито с Ювентус

„Затова дадох сигнал и наредих фаулът да бъде изпълнен от правилното място. Едва тогава топката беше в покой и Киелини изпълни коректно прекия свободен удар. Какво противоречие трябва да има в тази ситуация? Аз не бих критикувал съдия за подобно нещо.“

„За да е излизал Икарди сам срещу вратаря, топката първо трябва да е вкарана в игра. В момента обсъждаме едно нищо, което е нормално за италианския футбол.“

„Колкото до дузпите, мога да ви уверя, че нито един рефер не отсъжда нарушение, защото даден играч го иска. Няма съдия, който да направи нещо такова“, допълни Рицоли.