Бразилският страж на Ювентус Нето не само не страда от факта, че е резерва в състава на "бианконерите", но и дори вижда позитивите от това. Той се конкурира за място с безспорния номер едно Джанлуиджи Буфон и за него няма спор кой заслужава да е титулярът. 

Той дойде в тима през лятото със свободен трансфер от Фиорентина. А част от думите му със сигурност биха жегнали феновете във Флоренция, които и без това вече не питаят особено добри чувства към него заради избора му на нов отбор. 

"Откакто дойдох в Италия, винаги съм искал да играя за голям отбор. Е, след трансфера ми в Юве, това най-после се случи и изпълних мечтата си. Откакто бях малък, винаги съм си мечтаел да подпиша с такъв отбор."

"Конкурирам се с Джиджи Буфон, а за него няма просто какво да кажа. Говорим за абсолютния номер едно в Италия, не само в тима. Да тренирам с него определено ми помага изключително много и ме учи."

"Благодарение на него ще израсна като играч. Гледам го как се подготвя за мач и всички малки неща, които върши, за да остане на топниво на тази възраст. Това са важни уроци за мен, които ще ми помагат за в бъдеще", сподели Нето.