Дългогодишният изпълнителен директор на Милан Адриано Галиани е влязъл в контакт с Реал Мадрид, откъдето са му обещали висок пост в клуба, пише „Калчомеркато“. Изданието посочва, че испанският колос е готов да се възползва от раздора, който назрява по висшите етажи на италианския гранд.

Галиани вече 30 години е една от силните фигури в Милан, но това изглежда ще се промени веднъж щом новите китайски собственици влязат окончателно във владение. Процедурата, която е на път да се проточи цяла година, трябва да приключи до края на ноември, а азиатските бизнесмени вече назначиха своите доверени директори.

Вчера Галиани коментира ситуацията, като постави ултиматум пред босовете. Той заяви, че не е склонен да изпълнява други функции извън тези на изпълнителен директор, а всяка промяна на длъжността му ще е равносилна на раздяла. Проблемът за китайците е, че те вече обещаха на Марко Фасоне да стане изпълнителен директор. В момента Фасоне е в Китай, където ще прекара седмицата в разговори със собствениците и потенциални нови спонсори.

Именно от тези събития Реал ще се пробва да извлече дивиденти. „Калчомеркато“ доста твърдо заявява, че испанците са се свързали с Галиани и са му обещали, че ако дойде да работи при тях, ще му дадат важен пост по високите етажи на ръководството.