Трима лекари са разследвани за убийство заради небрежност, след смъртта на италианския футболист Пиермарио Морозини в мач от Серия Б през април.

Полузащитникът на Ливорно, който игра в тима като преотстъпен от Удинезе, колабира на терена, след като получи сърдечен удар на 14 април, и по-късно бе обявен за мъртъв в болницата в Пескара.

Лекарите Ернесто Сабатини (на Пескара), Манлио Порчелини (на Ливорно) и Вито Молфезе от линейката, ще бъдат разследвани, за действията си около смъртта на 25-годишния играч.

Морозини е имал кардиомиопатия, рядко генетично мускулно състояние, пише в 250-страничен доклад на професор Кристиан Д`Овидио.

Лекарите обаче бяха разкритикувани, че не е използван дефибрилатор в опита да се съживи Морозини, а линейката се забавила, заради това, че кола на охраната била препречила входа за спешни случаи.

Семейството на Морозини е преследвано от тежка съдба, след като родителите му загиват, когато той е тийнейджър, след което брат му-инвалид – се самоубива. Единственият надживял футболиста, е сестра му, която също е инвалид.