През седмицата Рома загуби с 0:2 при гостуването си на Базел, но в неделя джиалоросите се реваншираха за поражението и свой терен победиха Фиорентина с 3:1 с две попадения на капитана Франческо Тоти и едно на Даниеле Де Роси.

„Такъв отговор исках от момчетата” – каза доволният треньор на вълците Клаудио Раниери – „Когато те играят така, те са атрактивни, практични и постигат резултати.”

„Тръгнах си преди 35 години и направих тези стъпки. Спомних си последния мач, който изиграх за Рома. Тогава победихме Каляри с 2:0 в ерата на Джиджи Рива. Надявах се, че това е добър знак.”

„Тоти е непредсказуем и изигра фантастичен мач. Той вкара, създаде и имаше друг гол, който беше отменен. Желаехме тази победа. Трябва да продължим да се борим по този начин, тъй като аз искам да виждам решителност и бърза мисъл.”

„Де Роси е в отлична форма и всеки би искал този футболист. Той може да шутира от дистанция, да диктува играта, да натиска и да прави асистенции, както и да се бори да си върне топката”, коментира Раниери, чийто тим посреща ЦСКА в среща от Лига Европа на 1 октомври.