Старши треньорът на Рома Клаудио Раниери не скри задоволството си, след като успя да изведе отбора си до лидерската позиция в Серия А за първи път от пет години насам. За последно „вълците” бяха едноличен водач в Италия през септември 2004 година. Когато път за последно те бяха лидери пет кръга преди края, през 2001 година, те взеха титлата.

„Сега вече всичко е в наши ръце, ще се борим мач след мач. Имаме пет до края, и трябва да играем много внимателно,” заяви Раниери след победата над Аталанта. „Ще бъде изключително трудно, но ние знаем, че вече нещата зависят от нас. Преди зависехме и от резултатите на другите.”

Изненадващо Раниери остави Лука Тони резерва, за сметка на Жереми Менез, който партнираше на Мирко Вучинич и Франческо Тоти. „Целта ми беше да накарам защитата на Аталанта да се отвори, защото знаех, че те са много стабилни и исках да ги пробием по фланговете,” обясни наставникът.

Следващият тест за Рома е Лацио, също победил днес Болоня. „Когато се срещаме с Лацио, нещата винаги са различни, тези мачове не са като останалите от сезона, и моментната позиция или форма нямат значение,” заяви Раниери. „Те играят много силно в защита, и ще стане един много интригуващ двубой.”