Треньорът на Рома Клаудио Раниери коментира скандалите с Мирко Вучинич и утрешното градско дерби с Лацио, което е 1/8-финал за Купата на Италия.

Наставникът и черногорският нападател се скараха на тренировка през миналата седмица, а в неделя Вучинич реагира бурно, след като бе заменен в гостуването на Чезена и рита предмети, намиращи се в близост до скамейката на вълците.

„Той трябва да разбере, че треньорът го иска и клубът също, така че неговото оставане е на 100% гарантирано”, заяви Раниери за ситуацията с голаджията и премина към темата за Дерби Дела Капитале в сряда.

„Пука ни за Купата на Италия и утре срещу Лацио ще имаме желание да спечелим. Не сме притеснени от утрешния мач, далеч от това чувство сме. Целият тим е решен да се представи добре и да стигне далеч в турнира. ”

„Обикновено в дербито няма фаворит. Лацио и Рома ще направят всичко, за да спечелят. ”

„Щастливи сме и съблекалнята е весело. Не съм говорил с Вучинич, но вратата ми е винаги отворена”, каза още Клаудио Раниери, след като в последните десетина дни имаше напрежение между него и Мирко Вучинич, както и между наставника и капитана Франческо Тоти.