Наставникът на Рома Клаудио Раниери заяви, че не би се поколебал да пусне отново Франческо Тоти като резерва само 4 минути преди края на мача и сякаш покажи до нова висота напрежението помежду им.

Капитанът на вълците е известен със сприхавия си нрав и обикновено влезе ли в конфликт с някой треньор, не е тайна, че дните на специалиста на Олимпико са преброени.

Тоти остана обиден, когато Раниери го пусна за само 4 минути в мача със Сампдория миналия уикенд и заяви след срещата: „Сега мисля за настоящето, а не за бъдещето. Бях много разочарован от факта, че влязох като резерва четири минути преди края на мача.”

Ето какво каза треньорът на Рома по темата преди неделния двубой срещу Чезена: „Гледайки назад, бих направил това отново утре.”

„За мен това никога не е бил спорен въпрос, тъй като смятам, че ние трябва да се борим до последния съдийски сигнал. Ще продължа да настоявам да гоним по-добър резултат, дори да има само 3 минути до края.”

„Това не беше липса на уважение към Тоти, но по-скоро показва колко много го уважавам, тъй като мисля, че той би могъл да промени мача и със само един свободен удар или изстрел. Това е всичко, от което се нуждае капитанът.”

„Франческо е в добра форма и очаквам неговите голове скоро, точно както очаквам и Марко Бориело, Мирко Вучинич, Адриано и Жереми Менез да вкарват”, каза още Клаудио Раниери.

Интересно ще е да се види каква ще бъде реакцията на Франческо Тоти, ако и срещу Чезена влезе в игра секунди преди края на мача.