Париж Сен Жермен се е заел доста сериозно със задачата да отмъкне бранителя на Рома Маркиньос под носа на Барселона. Французите вече са отправили умопомрачителна оферта до ръководството на италианците за 35 милиона евро.

19-годишният футболист пристигна в Рим през миналото лято под наем от Коринтианс, но още през януари „джалоросите“ се възползваха от опция да направят трансфера му постоянен. Макар че в бразилския тим не бе редовен титуляр, на „Стадио Олимпико“ талантливият централен защитник набързо се сдоби с подобен статут.

Впечатляващите му изяви събудиха интереса на Барселона, които на няколко път пращаха оферти за него, но до този момент нито една от тях не бе приета. Финансовите възможности на каталунците са силно ограничени след трансфера на Неймар за 57 милиона евро, но ПСЖ далеч няма такива трудности и е готов да похарчи 35 милиона, за да вземе южноамериканската сензация.

Смята се, че Лоран Блан гласи младокът за дългосрочен партньор на капитана Тиаго Силва, докато досегашният първи избор Алекс по-често ще се заседява на пейката.