Маркиньос по всяка вероятност ще остане в Рома през това лято, въпреки сериозния интерес от страна на Барселона към централния защитник.

19-годишният футболист направи добър първи сезон в италианския футбол и бързо си спечели вниманието на каталунците, които опитват да решат проблемите си в тази зона на отбраната.

Макар че „блаугранас“ вече на няколко пъти излизаха с оферти за бразилеца, очевидно „римските вълци“ държат на таланта.

„Играчът има договор за четири сезона с Рома и със сигурност остава“, сподели агентът му Роберто Календа. „В момента не се водят преговори за него. Нормално е другите отбори да се интересуват, понеже говорим за много талантливо момче.“

Календа дори нахока медиите заради непрекъснатите спекулации и в частност заради нахлуването в личното пространство на клиента му. Наскоро Маркиньос бе изловен от папараци в ресторант в италианската столица. „Същия ден Маркиньос бе пратен у дома, защото беше болен. Отидох да го посетя и излязохме до ресторанта, понеже той нямаше нищо за ядене вкъщи. Рома знаят всичко, но за съжаление има хора, които снимат, без да знаят как стоят нещата и очевидно не можеш да имаш личен живот“, допълни агентът.