Агентът към ФИФА Алесио Сундас потвърди, че промяната в собствеността на Фиорентина е пропаднала.

Сундас разкри, че е представлявал консорциум, който е желаел да закупи „виолетовите” от настоящите им собственици – братята Диего и Андреа Дела Вале. По думите на посредника купувачите са поставили 100 милиона евро на масата, а босовете на клуба не са се отнесли сериозно към предложението.

Весино благодари на Фиорентина след подписа с Интер

„Съжалявам, че собствениците на Фиорентина не обмислиха сериозно такава сериозна оферта, която дойде от бизнесмени, замесени в листвани компании, готови да сложат на масата 100 милиона евро”, разказа Сундас.

Маркос Алонсо с още разкрития за хаоса във Фиорентина

„Начертахме план за съживяването и подсилването на Фиорентина. Възнамерявахме да го пратим на фамилия Дела Вале във връзка с това, че те искаха не само икономически гаранции, но също така и технически подробности относно бъдещето на отбора.”

„За съжаление отвъд първоначалното писмо, в което се поискаха потвърждения за самоличността на бизнесмените, друго от собствениците не получихме. Тази тишина тълкуваме като окончателен край на диалога. Чакахме ги цял месец, но сега мисля, че трябва да отстъпим”, допълни Сундас.