Бившият футболист на Фиорентина Маркос Алонсо направи поредни разкрития за реалностите в клуба през последните години. Испанецът, който през миналия сезон стана шампион на Англия с Челси, разкри, че по време на престоя си при „виолетовите” никой не е бил наясно какво се случва.

Ситуацията във Флоренция е меко казано взривоопасна, особено след като местният любимец Федерико Бернардески беше продаден на големия враг Ювентус. Освен него си замина също и основният плеймейкър Борха Валеро, а не е изключено и голаджията Никола Калинич да сподели тяхната съдба. Феновете организират протести, а собствениците – братя Дела Вале обявиха клуба за продан, като до момента няма потенциални купувачи.

Бивш ас на Фиорентина изобличи Бернардески

Разпродажбата на ключовите играчи може да продължи и в близките дни,  като вътрешният халф Матиас Весино ще мине медицински прегледи при Интер. Като се прибави към всичко и токсичната раздяла с капитана Гонсало Родригес, чийто договор не бе подновен, картинката придобива още повече тъмни краски.

„Бях наистина щастлив във Флоренция и искам да поздравя феновете, тъй като дори отдалеч, все още следя техния прогрес”, каза Маркос Алонсо.

Ненужен в Ливърпул на крачка от Фиорентина

„Искам да им пожелая най-доброто за новия сезон, но ми е трудно да кажа какво точно се случва. Дори  когато играех там, никой не знаеше какво става, така че може би сега е дори по-зле.”

„Смятам, че играчите трябва да се концентрират само върху ситуацията на терена, а колкото до сглобяването на състав, това е нещо, което е задължение на директорите”, допълни Алонсо.