Новият селекционер на Италия Чезаре Прандели смята, че дебютът със загуба от Кот Д`Ивоар може да се окаже добро предзнаменование. „Беше ми трудно да създам отбор за четири дни,” призна наставникът след 0:1 на „Ъптън Парк” в Лондон.

Любопитен факт е, че нито един треньор на Италия не е печелил първия си мач от Дино Дзоф през 1998 година, докато световният шампион Марчело Липи загуби дебюта си срещу Исландия през 2004-та.

„Дано това да е добра поличба. Знаехме, че ще е трудно да създадем нещо ново само за четири дни, но момчетата дадоха всичко от себе си,” заяви Прандели пред RAI.

„Трябва да работим по-спокойно и ентусиазирано. Феновете ни показаха, че са зад нас, и трябва да си вярваме, че можем да сме по-добри,” добави селекционерът.

Антонио Касано се завърна в състава на Италия, а Марио Балотели и Амаури дебютираха за Скуадра Адзура. „Касано се включи доста добре. Марио също направи някои интересни неща. Разбира се, тримата нападатели трябва да намерят равновесие помежду си,” обясни Прандели.

„Основната ни задача ще бъде да подобрим качеството на футбола, които играем. Когато това е факт, ще имаме и по-високо самочувствие, и целият тим ще е уверен,” завърши Чезаре Прандели.