Новият национален селекционер на Италия Чезаре Прандели дебютира със загуба 0:1 в контролната среща срещу Кот Д’Ивоар, която се игра на стадион „Ъптън Парк” в Лондон.

Още по-срамното за „скуадра адзура” е, че загубата идва срещу отбор, който на практика е без треньор.

В атаката на италианците бившият треньор на Фиорентина гласува доверие на таланта на Марио Балотели, Антонио Касано и Амаури.

В началото на двубоя италианците имаха надмощие, като Пепе и Балотели имаха по една възможност пред вратата на африканския отбор, но пропуснаха.

В 39-ата минута Антонио Касано центрира за Амаури, но бразилецът с италиански паспорт стреля неточно с глава от непосредствена близост.

През второто полувреме футболистите на Кот Д’Ивоар стояха далеч по-равностойно на терена, като за това допринесоха и смените в двата състава.

В 51-та минута Касано шутира, но вратарят Йебоа демонстрира рефлекса си и спаси.

Само четири минути по-късно в 55-та Думбия центрира в наказателното поле на Италия, където Коло Туре с глава забоде топката във вратата на „скуадра адзура”.

Футболистите на Прандели пропуснаха чудесна възможност да изравнят резултата в 73-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Кот Д’Ивоар, Фабио Куалярела засече топката с глава, но я изпрати в аут.