Селекционерът на Италия Чезаре Прандели поиска от своя отбор да запази концентрация и в последната си световна квалификация срещу Армения на 15 октомври. „Скуадра адзура“ вече си осигури място на Мондиала в Бразилия, но наставникът иска футболистите му да приключат като непобеден лидер в нашата група B.

Снощи Дания бе на път да изненада италианците, но късно изравнително попадение на Алберто Акуилани фиксира крайното 2:2 в Копенхаген.

„Отборът е наясно, че има моменти, в които не бива да губи концентрация. Преди почивката се върнахме с 10 метра по-назад и позволихме на Дания да отправи своите центрирания“, отчете Прандели. „Най-много страдахме в първите 20 минути след почивката, защото тогава мислехме само за защита. Този отбор е свикнал да играе и да контролира мача, затова ако не диктуваме темпото, ставаме уязвими.“

„След този период отново заиграхме по нашия начин и стигнахме до добри положения. Марио Балотели бе малко болен, за да играе. Надяваме се до вторник да се чувства по-добре. Армения все още има шанс за второто място, затова няма да ни е леко. Ние обаче искаме да приключим групата без поражение“, зарече се италианският треньор.

След снощните резултати в нашата група, България успя да запази втората си позиция с актив от 13 точки, колкото има и третият Дания. Чехия и Армения са съответно четвърти и пети и имат точка пасив спрямо нас.

В последния рунд от световните квалификация ние ще приемем Чехия на националния стадион "Васил Левски", докато Дания е домакин на Малта.