Италия запази честта си и остави България на второ място във временното класиране в група В. „Скуадра адзура“ завърши 2:2 при гостуването си на Дания в световна квалификация, която се игра на стадион „Паркен“ в Копенхаген. По този начин България остана на второ място в класирането преди последните мачове от групата.

ВИДЕО ОТ МАЧА МЕЖДУ ДАНИЯ И ИТАЛИЯ ВИЖТЕ ТУК!

Датчаните започнаха по-силно мача и имаха надмощие в първите минути на срещата. В 8-та Крон-Дели стреля опасно, но топката премина над напречната греда на вратата на Буфон.

Италия отговори с опасна атака в 21-та минута, когато Андерсен отрази мощен удар на Освалдо.

Италия поведе с 1:0 в 28-та минута, когато Тиаго Мота пусна дълъг извеждащ пас към Пабло Освалдо, който след това финтира Даниел Агер и остана сам срещу Андерсен, след което с премерен удар прати топката в левия ъгъл на вратата му.

Дания изравни резултата в добавеното време на първата част, когато Крон-Дели центрира в наказателното поле на Италия, където Никлас Бендтнер надскочи Балдзарети и прати топката във вратата на Буфон.

В началото на второто полувреме играчите на Италия имаха надмощие, но с по един пропуск в първите минути се отличиха Освалдо и Кандрева.

Дания бе изключително близо до това да поведе в резултата в 55-та минута, когато Ериксен стреля опасно, а Буфон остана на място, но топката срещна напречната греда.

Дания отново бе много близо до това да вкара втори гол в 67-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Италия последва удар с глава и топката срещна напречната греда на вратата на Буфон, а след това той успя да се намеси решаващо и не позволи на топката да премине гол линията.

Вратарят на Дания Андерсен отрази много опасен удар на Кандрева в 77-та минута.

Дания обърна развоя на срещата в 79-та минута, когато Крон-Дели центрира в наказателното поле на Италия, където Никлас Бендтнер отново бе най-добре пласиран засече топката с глава и я прати за втори път в мрежата на Буфон.

Италия все пак успя да стигне до изравнителен гол в първата минута на добавеното време на срещата, когато Пабло Освалдо шутира, но ударът му бе блокиран, след което топката рикошира в Алберто Акуилани и се оплете в мрежата на Андерсен.

По този начин Дания и Италия завършиха 2:2.

Класиране:

1. Италия 9 мача, 21 точки - вече класирал се на Мондиал 2014

2. БЪЛГАРИЯ 9 мача, 13 точки

3. Дания 9 мача, 13 точки

4. Чехия 9 мача, 12 точки

5. Армения 9 мача, 12 точки

6 Малта 9 мача, 3 точки

15 октомври

БЪЛГАРИЯ - Чехия

Дания - Малта

Италия - Армения