Треньорът на Италия Чезаре Прандели очаквано бе доволен след победата с 3:1 у дома, която укрепи тима на върха в Група B на световните квалификации в Зона Европа.

Скуадра Адзура заема първото място в потока с 10 точки от 4 мача, а на второ място е България с 6 точки, също от 4 двубоя.

„Следващият мач е през март и ето защо трите точки бяха толкова важни. Искахме да посрещнем Коледа предварително. Класирането е благоприятно за нас, но още сме в началото.“

„Тази вечер съм доволен по две причини – първо, след като имахме трудности през първите двадесет минути, когато непрекъснато се опитвахме да пробиваме през центъра, успяхме да реагираме и да се коригираме. Второ, след като получихме гол десет секунди преди края на първото полувреме, след като загубихме един играч в първата минута на второто полувреме, успахме да играем добре и дадохме само едно голово положение за Дания.“

„Марио Балотели направи изключителен мач. Нито веднъж не си изпусна нервите и беше много силен физически“, заяви наставникът на Италия и пожела дълга и успешна кариера на младия Балотели в националния тим.