Старши треньорът на Италия Чезаре Прандели заяви след равенството 2:2 с България: "Не очаквах такава България, но виждаме, че всички отбори имат трудности, както и Италия. Трябваше да играем по-агресивно, защото сега играхме под своите възможности. Трудно е да се даде оценка. Исторически, това е най-трудният момент, през който е минавал националният ни отбор отбор, както и клубните."

Що се отнася до позитивите, извлечени от мача, Прандели отчете: „Ние се движехме добре, но в слаб ритъм, а българите играха много добре. Без ритъм не можеш да владееш топката, трябва да помислим как да си връщаме топката, и да работим върху бързината.“

„Физическата ни форма е ОК, много от играчите имат опит, но трябва да бъдат подготвени, и да засилят ритъма,“ добави той.

Прандели бе доволен от включването на Освалдо, и добави, че това е начинът на младите футболисти да си проправят път в първия отбор.

„Не съм разочарован. Знаех, че мачът ще е труден. Започнахме добре, като разчитахме, че ще владеем топката, но не вложихме достатъчно скорост. Затова не можеше да се очаква друго. Не толкова аз съм разочарован, колкото момчетата,“ обясни още той.

Запитан дали след 2:1 за Италия, тимът му не си е повярвал повече, Прандели каза:„Не мислех такова нещо. Трябваше да увеличим преднината си, да променим развоя на мача.“

„Ритъмът на нашата игра бе нисък, бавен. Джовинко според мен направи добър мач, бе на правилното място, когато трябваше, и изигра чудесен мач,“ продължи още той.

„Никога не може равенството да е част от стратегията, но трябва да се приема. Кой може да знае, дали ще има равенство или не,“ обясни Прандели за стратегията на Италия за развитието на борбата в групата ни за световните квалификации.

„България прояви повече отборен дух, определено,“ категоричен бе той.

„Щом Даниеле Де Роси е бил в състава, значи е бил на 100%, и е бил в състояние да играе,“ заяви Прандели за контузения миналата седмица полузащитник, който и днес напусна принудително.