Треньорът на Италия Чезаре Прандели се застъпи за Марио Балотели по повод гневната реакция на играча след попадението му във вратата на Ирландия в последния мач на „скуадра адзура“ в груповата фаза. Италианците победиха с 2:0 и си гарантираха място на 1/4-финалите за сметка на Хърватия, която загуби с 0:1 от Испания.

Балотели влезе като резерва в края на мача, но успя да се разпише след атрактивно изпълнение в 90-ата минута. Реакцията на футболиста бе повече от красноречива, но играчът на Манчестър Сити бързо бе успокоен от съотборника си Леонардо Бонучи.

„Това е типичното поведение за него“, коментира Прандели. „Ние го познаваме. Той обаче си остава златно момче.“

„Честно, не знам дали беше ядосан на мен. Ще го питам“, продължи италианският специалист.

„Повече ми хареса, че неговите съотборници го защитиха. Бонучи постъпи добре и това бе потвърждение, че ние сме силен колектив.“

„Ако Марио иска да стане шампион, той трябва да разбере, че никой не излиза на терена, за да го нарани. Трябва да се научи да приема както критиките, така и да остава на пейката.“

„Вчера, когато влезе на терена, той направи точно това, което поисках от него. Много съм радостен за него и Касано, както и за целия тим“, завърши Прандели.