Символът на Рома Франческо Тоти успя да извоюва с изявите си удължаването на договора си с клуба за още един, последен сезон. Със зашеметяващ край на кампанията в Серия А и редица важни голове и асистенции, се очаква той да парафира нов контракт след последния мач за първенството на 15 май. 

Това ще го задържи на терена отвъд 40-та му годишнина през септември, а освен това му гарантира шестгодишен престой като директор, след като окачи футболните обувки на пирона след около 12 месеца. 

Въпреки че отдавна той записа името си сред най-великите в историята на италианския футбол, ветеранът вече записа името си в историята с някои постижения след мача от предпоследния кръг с Киево. Ето и кои са те: 

600 - броят на мачовете в Серия А за Тоти. Това го нарежда на третата позиция във вечната ранглиста, само зад Паоло Малдини с 647 и Хавиер Санети с 615. Ако изиграе още един сезон, както се очаква, ще задмине със сигурност аржентинеца. 

248 - броят на головете в Серия А за славния ветеран. Това го нарежда на втората позиция в ранглистата, като пред него е само Силвио Пиола. Той обаче е недостижим на върха с 274 попадения. 

15 - на тази позиция се намира Тоти във вечната ранглиста за най-възрастните футболисти, играли в италианския елит. Срещу Киево той беше на 39 години и 224 дни. Ако изиграе още 12 месеца, ще влезе в Топ 10 на тази класация и ще изпревари Силвио Пиола, оставайки точно зад Хавиер Санети. Най-възрастният футболист, играл някога в италианския елит, е Марко Балота - на 44 години и 38 дни с екипа на Лацио.