Рома се изкачи временно на втората позиция в Серия А след победа в домакинството си на Киево. "Вълците" надделяха с 3:0 над "летящите магарета", а този мач беше по-специален за символа на отбора Франческо Тоти. 

Ветеранът се появи на терена в 60-та минута на мястото на Мохамед Салах и това беше неговото появяване номер 600 в Серия А. Така той стана едва третият играч с такова постижение в историята след Паоло Малдини и Хавиер Санети. За да ознаменува подобаващо това постижение, той асистира за последното попадение на тима си. 

"Джалоросите" поведоха още при първата си опасна атака в този мач. В 18-та минута точен беше Раджа Наинголан. Белгиецът се възползва от грешно изчистване на защитата на Киево и с удар от границата на наказателното поле се разписа за 1:0. 

Десет минути след това тимът от Верона имаше шанс да изравни, но ударът на Антонио Флоро, който влизаше в долния ляв ъгъл, беше избит с вещина от вратаря Войчех Шчесни и статуквото се запази. 

Всичко в този мач беше решено рано-рано, още в 39-та минута. Тогава Антонио Рюдигер засече центриране на Миралем Пянич от един метър и с глава на празна врата прониза мрежата за 2:0. 

След почивката последва двуостра игра пред двете врати, като Бощян Цезар и Пол-Жозе Мпоку пропуснаха страхотни шансове за Киево, докато Диего Пероти на два пъти не беше точен за домакините и статуквото се запази почти до самия край. 

Но в последните минути дойде времето Тоти да блесне. Ветеранът изработи попадението на Миралем Пянич в 85-та минута, като намери босненеца по перфектен начин и той прониза стража на гостите, за да оформи крайното 3:0. 

Така Рома събра 77 точки и временно излезе на втората позиция, поне преди изиграването на мача на Наполи с Торино по-късно тази вечер. Киево остава девети с 49 точки и просто доиграва спокойно сезона.