Милан спечели символичното си домакинство на Интер с 2:1 в градското дерби от 36-я кръг в Серия А.

След успеха на „Сан Сиро” и поражението на Фиорентина от Каляри с 1:2, „росонерите” се изкачиха на така желаното 4-то място даващо право на участие в Шампионската лига.

Днешната среща може да се окаже и решаваща за титлата в Италия, тъй като преднината на Интер пред втория Рома се стопи на 3 точки, след като „вълците” спечелиха с 3:0 днешното си гостуване на Сампдория.

Дербито на „Сан Сиро” бе сравнително равностойно като през първата част символичните домакини имаха лек превес, но все пак до гол в една от двете врати не се стигна.

Резултатът бе открит в началото на втората част. В 51-та минута Кака проби по крилото, след като се освободи от опеката на Матераци, след това центрира към Индзаги, а последният не сбърка с глава и вкара за 1:0 в мрежата до близката греда. Това бе и 10-то попадение за Пипо в Серия А от началото на сезона.

Само пет минути по-късно – в 56-та минута – защитата на Интер се пропука фатално за втори път. Амброзини надигра Маикон подаде към Кака, който пусна елегантно покрай Сезар за 2:0.

Все пак гостите успяха да върнат едно от попаденията. Редовният голаджия за „нерадзурите” през този сезон Хулио Круз вкара в 76-та минута от пряк свободен удар в долния ъгъл на Калач, а стражът не можа да мръдне и мускул.

При този резултат завърши и днешното дерби.