Рома победи Сампдория с класическото 3:0 в мач от 36-тия кръг на Серия А. По този начин „римските вълци” върнаха интригата в италианския шампионат след загубата на Интер в миланското дерби срещу Милан.

Два кръга преди края разликата между двата отбора бе съкратена само на 3 точки.

Всичко по-интересно в срещата на „Луиджи Ферарис” се случи през второто полувреме, когато в рамките на 10 минути паднаха и трите гола в двубоя.

В 75-тата минута Кристиан Панучи откри резултата, след като засече с глава центриране на Писаро.

Само 4 минути по-късно самият Писаро вкара за 2:0 с далечен изстрел, който остави безпомощен вратаря на домакините Миранте. В 85-тата минута Сисиньо оформи крайното 3:0 след пас на Вучинич.

Ювентус изненадващо загуби с 0:1 като гост на Сиена, но въпреки това остава на трето място и спокойно ще доиграе оставащите 2 кръга.

Реджина постигна много важна победа в битката за оцеляване. Два гола на Никола Аморузо донесоха успеха на тима с 2:1 като гост на Катания. Хорхе Мартинес вкара почетното попадение за домакините.

Парма също запази шансове за оставане в елита, след като победи Дженоа с 1:0. Автор на победното попадение за „пармалатите” бе Кристиано Лукарели в 58-мата минута.

Всички резултатати от 36-тия кръг в Серия А:

Милан – Интер 2:1

Аталанта – Ливорно 3:2

Каляри – Фиорентина 2:1

Катания – Реджина 1:2

Емполи – Удинезе 0:1

Лацио – Палермо 1:2

Парма – Дженоа 1:0

Сампдория – Рома 0:3

Сиена – Ювентус 1:0

Торино – Наполи 2:1