Треньорът на Лацио Стефано Пиоли призна, че Ювентус напълно заслужено е спечелил Суперкупата на Италия след успеха с 2:0 над неговия тим.

Двата тима си оспорваха трофея в Шанхай, като през второто полувреме новите попълнения Марио Манджукич и Пауло Дибала се разписаха в рамките на 4 минути. Така „лациалите“ загубиха втори пореден финал от Юве, който ги надигра с 2:1 след продължения за Купата на Италия в края на миналия сезон.

„За съжаление единственото, което имаше значение днес, бе резултатът. Мачът беше равностоен и се игра при трудни условия, имайки предвид състоянието на терена и силата на вятъра“, каза Пиоли.

„Бях сигурен, че първият тим, който отбележи, ще спечели. Не се тревожех от резултатите ни в предсезонните контроли, а днес видях моят Лацио отново – с правилния дух и правилната настройка. Чувствам се уверен за бъдещето.“

„Комплименти за Ювентус. Те са много силен отбор, който заслужено спечели Суперкупата. Аз обаче вярвам, че през този сезон ние можем да направим велики неща. Новите играчи имат качества, но са тук от едва няколко дни. Трябва да пришпорим събитията. Това беше една важна цел, която не бяхме в състояние да изпълним. Нрябва да се приведем в най-добро състояние за плейофа в Шампионската лига след 10 дни“, добави Пиоли.