Отборът на Ювентус се наложи с 2:0 над Лацио в двубоя за Суперкупата на Италия. Шампионите се наложиха над носителите на Купата, след много силно второ полувреме. Именно през вторите 45 минути Марио Маджукич и на Пауло Дибала вкараха попаденията за „бианконерите“, а Лацио също имаше някои положения.

Първото полувреме премина в умерено темпо без опасни ситуации и пред двете врати. Двата състава бяха сравнително предпазливи, а всичко по-интересно се случи през вторите 45 минути.

Още в началните минути на втората част „бинаконерите“ упражниха натиск върху съперника си. Марио Манджукич се озова на добра позиция, стреля от дистанция, но стражът на Лацио Федерико Маркети имаше добра видимост и улови.

Играчите на „старата госпожа“ продължиха да пресират лациалите, а търсеното попадение не закъсня. В 69-ата минута Манджукич засече центриране на Стефан Лихтщайнер и се разписа за 1:0.

В 73-ата минута Фелипе Андерсон застраши вратата на Джанлуиджи Буфон, но стражът показа впечатляващ рефлекс и предпази вратата си. В ответната атака обаче шампионите на Италия увеличиха аванса. Чудесна комбинация между Пол Погба и Пауло Дибала завърши с красив гол на последния, с който бе оформено и крайното 2:0.

Три минути преди края на редовното време Андерсон опита опасен изстрел, но ударът му бе блокиран.

Първенството в Серия А започва на 22 август. Именно във въпросния ден Лацио домакинства на Болоня от 21.45 часа. Първият мач на Ювентус пък е срещу Удинезе на 23 август от 19.00 часа.