Наставникът на Фиорентина Стефано Пиоли е уверен, че неговите играчи вече напипват верния ритъм и очаква гореща подкрепа от феновете при домакинството срещу Сампдория.

Двубоят на „Артемио Франки” е в неделя от 21,45 мача, като „виолетовите” ще трябва да се реваншират за онова 0:3 от Интер в първия кръг на Серия А. През седмицата флорентинци паднаха с 1:2 от Реал Мадрид, ала показаха значително по-добра игра срещу европейския клубен шампион.

Фиорентина се засегна от безвкусна шега по повод Калинич

„Направихме всичко както трябва тази седмица и виждам, че играчите нямат търпение да стартират сезона добре пред нашите фенове”, каза Пиоли. „Утре ще ви кажа състава. Разполагаме с правилната сплав между млад ентусиазъм и опитни играчи, които да им показват тънкостите.”

„Ще продължим с настоящата тактическа формация, тъй като разполагаме с точните характеристики и просто трябва да поработим върху баланса. Преди всичко се нуждаем от правилната психическа настройка, за да интерпретираме добре мачовете. Искаме да подхождаме към всяка среща с увереност и да гоним победата.”

Петте причини да следите Серия А през този сезон

„Не е честно да се казва, че резултатът срещу Интер беше предопределен. Отборът трябва да свикне със ситуациите, когато му се налага да играе под напрежение, но разполагаме с ентусиазъм  да се справим добре пред нашите фенове”, допълни Пиоли.