Новият селекционер на Швейцария Владимир Петкович заяви, че все още не е официално информиран за това, дали ще бъде освободен от поста си на старши треньор на Лацио.

Петкович подписа за една година с националния отбор на Швейцария, но договора му влиза в сила от 1 юли догодина. Това означава, че босненецът може да изпълни контракта си с Лацио, ако му бъде гласувано доверие от ръководството.

"От няколко седмици знам, че има най-различни слухове, особено след като се разбра, че аз съм основен кандидат за поста на Отмар Хитцфелд в Швейцария. Но искам да подчертая, че към момента не знам нищо официално. Подобни слухове не са особено приятни, но са част от нашата професия. Отборът работи много добре, и съм сигурен, че рано или късно, и късметът ще ни се усмихне. Сега имаме седмица почивка, и на 30-ти се събираме отново, а на 6 януари имаме мач с Интер. Не бих пренебрегнал Лацио, заради бъдещото ми назначение," обяви Петкович.

Въпреки това, далеч по-вероятно е Лацио да използва това като претекст, най-после да се освободи от Петкович, и да наеме нов треньор, който да стабилизира представянето на тима в Серия А.