Лацио да остане без старши треньор в следващите часове, очакват в Италия, след като Владимир Петкович официално бе назначен за селекционер на Швейцария.

Съперникът на Лудогорец в Лига Европа от известно време се оглежда за заместник на Петкович, но сега, след последната новина, заминаването му от Рим изглежда 100% сигурно. Въпреки че договорът на Петкович с Швейцария е в сила от следващото лято, ръководството на Лацио, което вече води разговори с други треньори, може да го използва като предлог да освободи босненеца.

Според източници от клуба, Клаудио Лотито не е бил запознат с този ход на Владимир Петкович - да подпише договор вече с друг отбор, и се очаква реакцията на боса на Лацио.

"Наследникът на Отмар Хитцфелд в националния отбор се казва Владимир Петкович. Настоящият треньор на Лацио, от италианската Серия А, подписа в понеделник договор с Швейцарската футболна асоциация, който влиза в сила от 1 юли 2014-та година, и първоначално ще е до 2014-та. Ако Швейцария се класира за Евро 2016 във Франция, контрактът ще бъде удължен до тогава," се казва в официалното съобщение от швейцарската футболна централа.