Наставникът на Фиорентина Пауло Соуса отново не пожела да коментира как вижда бъдещето си в клуба във връзка с непрекъснатите спекулации, че ще бъде изгонен в края на сезона.

Ясно е, че от януари насам португалският тактик не е в особено добри взаимоотношения със собствениците от фамилия Дела Вале въпреки чудесната първа половина от сезона. Соуса не получи така желаните си нови попълнения, а сривът във формата на тима му през 2016 година доведе до загуба но много позиции.

Днес „виолетовите“ надиграха Сасуоло с 3:1 в среща от 33-ия кръг на Серия А, а това беше първо победа за тях в последните им 8 официални срещи. Така флорентинци остават на 5-а позиция с 59 пункта, като амбициите им преди старта на кампанията бяха за място в топ 3. Към момента третият Рома се намира далеч напред с 65 точки.

„Не може да има бъдеще без настоящето“, коментира Соуса на въпрос дали смята да продължава на „Артемио Франки“. „Настоящето ни дава причина да имаме големи очаквания за бъдещето.“

„Дали ще искам гаранции от клуба по отношение на трансферния пазар, за да остана? Винаги си говорим. Аз съм човек, който обича да комуникира с тези, с които работи всеки ден. Това е най-доброто за отбора, за клуба и за мен“, добави португалецът.