Треньорът на Фиорентина Пауло Соуса продължи линията си на конфликт с клубните шефове по отношение на трансферите. Португалският специалист в прав текст заяви, че тимът се нуждае от нов защитник, като тази необходимост датира още от лятото.

В неделя флорентинци имат тежък мач с Дженоа от 22-ия кръг на Серия А, а напрежението между директори и треньор очевидно става все по-голямо с приближаването до края на трансферния пазар.

„Още от самото начало на този отбор му бе ясно, че може да се конкурира с всеки. Ние искаме да останем високо в класирането. Можем и сме длъжни да играем добре срещу Дженоа“, коментира Соуса.

Въпрос за провалените преговори с Ривър Плейт за защитника Емануел Мамана беше това, което предизвика негативанта реакция на наставника. „Не съм нито разочарован, нито изненадан. Просто съм концентриран върху това, което правят моите момчета. Утрешният мач изисква интензивност както във физическо, така и в психическо отношение, защото Дженоа ще ни притиска по всяка точка на терена.“

„Ние се нуждаем от нов защитник от август насам. Не искам да говоря по този въпрос повече, защото иначе ще е все едно се оплаквам. Клубът знае какво ни трябва, за да поддържаме определено ниво“, добави бившият треньор на Базел.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS