Отборът на Палермо с българина Ивайло Чочев в състава загуби с 0:2 от Милан в мач от 23-я кръг на италианската Серия А. Българският национал игра цял мач, като в 66-ата минута надскочи защитата на Милан и стреля, но ударът му не бе достатъчно силен.

Попаденията за Милан реализираха в 19-ата и 33-ата минута, съответно Карлос Бака и М'Байе Нианг от дузпа. Воденият от треньора Синиша Михайлович тим вече пети мача е без поражение в Италия и натрупа 39 точки на шестото място във временното класиране. Тимът на Палермо пък продължава с колебливите изяви и е 15-и с 25 точки до момента.

Милан показа още от самото начало, че ще гони на всяка цена победата. В 16-ата минута Карлос Бака преодоля няколко защитници на Палермо и стреля, но ударът му бе отразен от Стефано Сорентино. Само три по-късно, в 19-ата обаче Бака получи от Игнасио Абате и от близко разстояние вкара за 1:0 в полза на Милан.

Гостите получиха правото да изпълнят дузпа в 33-ата минута след игра с ръка на Едоардо Голданига, а М'Байе Нианг реализира от бялата точка за 2:0 в полза на Милан.

Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Палермо опита да промени нещо до почивката, като в 39-ата минута Алберто Джилардино стреля опасно, но топката мина край дясната греда.

През второто полувреме Юрай Куцка се освободи добре в 51-ата минута и стреля, но край гредата. Освен положението на Ивайло Чочев в 66-ата минута, три минути преди това изгоден шанс пропусна Александър Трайковски, който стреля, но защитник блокира удара.

В 74-ата пък Франко Васкес получи добър пас и опита удар, но отново бранител на Милан се намеси навреме и в крайна сметка победата бе за гостите от Милано. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS