Представянето на българския национал Ивайло Чочев за изпадналия от Серия А Палермо получи доза критики в италианските медии. Онлайн изданието calciomio.fr направи равносметка на кошмарната за сицилианци кампания, като халфът бе поставен в графата с разочарованията.

Стана чудо: Палермо и Чочев спасиха Кротоне на Тонев

„Розанерите” завършиха сезона на предпоследното 19- място с 26 точки или иначе казано – на 8 зад 17-ият Кротоне, на когото помогнаха да се спаси буквално в последния кръг. Отборът на Чочев инкасира цели 77 попадения, като отстъпва по този показател единствено на последния Пескара (81). В същото време Палермо отбеляза само 33 попадения, 11 от които дело на голмайстора Илия Несторовски.

Палермо иска да задържи Чочев на всяка цена

Именно македонецът получи една от малкото положителни оценки с уговорката, че макар да не е направил нищо специално, статистическите му показатели са достатъчно добри. Другият специално отличен бе десният халфбек Андреа Рисполи заради своите 6 гола и 3 асистенции.

Тук похвалите се изчерпват и започват критиките към отбор, който излъчи едва 10 различни голмайстора през сезона (в това число Несторовски и Рисполи). „Колкото до останалата част от отбора, извън техническите недостатъци това, което се оказа фатално за Палермо, бе липсата на отдаденост. Ако трябва да посочим конкретни имена като синоним на разочарованието, ще споменем Алесандро Диаманти заради големите очаквания, които породи, вратаря Позавец и дори Ивайло Чочев, който навърза няколко неубедителни представяния в халфовата линия”, коментираха от изданието.