Настоящият трансферен прозорец може да е превърне в този с най-мащабните сделки в света на футбола. Но един от големите трансфери на лятото май няма да се осъществи. А именно преминаването на Гонсало Игуаин от Наполи в Ювентус. 

Доскоро се смяташе, че аржентинецът ще смени клубната си принадлежност, защото от "старата госпожа" бяха стартирали преговори с президента на неаполитанците Аурелио де Лаурентис. Босът обаче отхвърли първата оферта. И е категоричен, че няма да прави отстъпки. 

"Гонсало няма да ходи в Юве и точка. Всъщност не мисля, че би било правилно Игуаин да ходи в който и да било друг италиански клуб. Всичкото това говорене е излишно. Той си има още две години договор и ако някой не плати клаузата за прекратяването му, която е 94.7 млн. евро, то ще си остане в Наполи."

"Няма много клубове, които са способни да платят такава сума. Ако дойде такава оферта, ще видим дали Гонсало е готов да предаде огромната любов, която цял Неапол има към него. Досега не съм чул неговото мнение по въпроса, така че няма смисъл да говорим глупости за негов трансфер", сподели Де Лаурентис.