Може би най-неочакваният трансфер на лятото изглежда ще стане факт. Голямата звезда на Наполи Гонсало Игуаин е пред преминаване в петкратния пореден шампион Ювентус, съобщава "Скай Италия". 

Според изданието, още в понеделник президентът на южняците Аурелио де Лаурентис и генералният директор на "старата госпожа" Джузепе Марота ще имат среща в понеделник в Неапол, за да обсъдят условията по сделката. 

Представителят на "бианконерите" отива на юг с два плана. Според първия, ще бъдат предложени пари, плюс подписа на Симоне Дзадза. За такъв вариант се заговори отдавна, но още от тогава е ясно, че Наполи не иска услугите на италианския национал. 

Ако тази оферта не бъде приета, Марота ще пристъпи към План Б. А той е да бъде задействана клаузата за откупуването на Игуаин. Тя е в размер на 94 млн. евро и ако трансферът стане факт при тези условия, аржентинецът ще стане вторият най-скъп играч в историята на футбола след Гарет Бейл. 

Иначе "черно-белите" вече са се разбрали с нападателя за личните му условия. Те ще му плащат по 7.5 млн. евро на сезон в рамките на 5 години. Като бонус, Игуаин ще получи и пълни права върху приходите си от реклами. 

На опашката за подписа му е и Арсенал, но от Наполи категорично отрязаха "артилеристите" и офертата им, която беше определена като "смешна". Арсен Венгер се надяваше да го отмъкне за 50 млн. евро, но планът му няма да успее.