Българският нападател Валери Божинов получи интересно определение от италианските медии. Сайтът calciomercato-juve.it определи вече бившия играч на Левски за "футболен глоубтротър". 

Изданието често прави очерци за кариерата на играчи, които са минали през "бианконерите", но от известно време вече не носят екипа на тима. Божинов игра за "старата госпожа" през сезон 2006-2007, когато беше в Серия Б. 

Но според изданието, кариерата му вече не е това, което беше преди и той е заприличал на някого от шоумените от легендарния баскетболен тим Харлем Глоубтротърс. Но отдавна названието "глоубтротър" се е превърнало в нарицателно за спортист, който е преминал върха на кариерата си и е използван като шоу звезда в някой отбор. 

"Кристалният талант на Валери Божинов, който преди десет години беше сред най-обещаващите играчи в Италия, сега е в Терни. Той беше при нас през 2006 г., а звездата му изгря доста преди това, когато Зденек Земан го хвърли в игра още 15-годишен с екипа на Лече."

"Той пробиваше пътя си нагоре с голове и хубави представяния и през Фиорентина се озова в състава на "старата госпожа". Пет гола в 18 мача с екипа на отбора бяха прекалено малко за таланта му."

"Но той е играч колкото талантлив, толкова и нещастен. След поредица контузии той вероятно повече няма да се върне към дните на слава от миналото и ще се превърне в "нападател-глоубтротър". След Юве той имаше престои в Парма, Манчестър Сити, Спортинг Лисабон, Верона, Виченца и най-накрая се върна в родината си, обличайки екипа на един от най-престижните отбори там - Левски, за да възроди кариерата си."

"Сега това трябва да се случи в Тернана. Атилио Тесер му подаде ръка, за да получи възможността да покаже, че отново е способен на представянето, с което проби по пътя към славата отпреди повече от десетилетие", написаха в материала си за Божинов италианците.