Ръководството на Аталанта официално потвърди, че наставникът Джан Пиеро Гасперини ще продължи да води отбора и през следващия сезон, който ще отбележи дебютната кампания на клуба в Шампионската лига.

Именно 61-годишният специалист е големият архитект зад успехите на „бергамаските”, които през отминалия сезон 2018/2019 играха също така финал за Купата на Италия (техен общо четвърти). Той пое юздите в Аталанта през 2016-а и за много кратко време преобрази отбора от претендент за изпадане в борещ се за място в челото. Говореше се, че Рома прави всичко възможно да ангажира Гасперини за свой постоянен треньор от другия сезон, ала днес всички мечти на римляните бяха разбити.

„С огромно удовлетворение мога да потвърдя, че връзката между Аталанта и нашия треньор Джан Пиеро Гасперини ще продължи”, обяви клубният президент Антонио Перкаси. „Говорим за път на израстване, който продължава с целта да придадем последователност на важните неща, които съградихме през тези три сезона.”

„Всичко се развива в пълен синхрон с историческия миг, който нашият клуб изпитва. Също така ще моят син Лука оттук нататък ще има много по-голяма роля във всички технически аспекти, свързани с първия тим. Мога единствено да благодара на всички за добрата работа и, както винаги, Форца Аталанта”, добави Перкаси.