Новоизлюпеният национал на Италия Симоне Дзадза заяви, че животът му се е променил с дебюта за „скуадра адзура“. В същото време обаче нападателят на Сасуоло посъветва медиите да избягват сравненията между него и Марио Балотели.

Както е известно, Супер Марио не получи повиквателна от новия селекционер Антонио Конте за приятелския мач срещу Холандия и първия квалификационен мач – срещу Норвегия – по пътя към Евро 2016. Вместо него и в двата мача „адзурите“ играха с Дзадза и Чиро Имобиле в предни позиции, а първият дори се разписа при победата с 2:0 над скандинавците.

„Още не съм свикнал към всичкото това внимание“, откровен бе Дзадза. „Моят футболен живот се промени и сега трябва да свиквам към допълнителните очаквания, макар че е чудесно. Харесва ми да усещам отговорност върху раменете си“, добави таранът.

„Единственият проблем, който изпитах при „адзурите“, беше привикването към новата тактическа система, тъй като в Сасуоло играем с трима нападатели. Благодаря на Чиро Имобиле, който ми помогна в това.“

„Не очаквах да бъда повикан. Конте ми даде някои съвети, с които да подобря играта си – например при играта ми с десния крак и да бъда по-спокоен пред гола. Трябва да взимам по-добри решения на терена.“

„Балотели? Разликата помежду ни все още е огромна“, каза 23-годишният Дзадза. „Потенциално Балотели е един от най-добрите нападатели в света и ме превъзхожда като техника, макар да имаме различни стилове. Не обичам сравненията. Той е Балотели и играе на топ ниво от 7 години, докато аз имам няколко, при това съвсем не необикновени, сезона в Серия А. Още има какво да подобрявам и да се доказвам“, допълни играчът, чийто права се държат съвместно от Ювентус и Сасуоло.