Капитанът на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон опроверга информациите, че по-опитните играчи не се понасят с нападателя Марио Балотели.

След невзрачното отпадане на „скуадра адзура“ от Мондиал 2014, медиите в страната доста просторно се спряха върху атмосферата в тима, за която се вярваше, че е била доста тежка тъкмо заради Супер Марио. Доста от изданията излязоха с материали, че футболистите с далеч по-голям стаж от тъмнокожия нападател са били недоволни от формата му, както и тази на Антонио Касано.

„Ние сме футболисти и Марио е наш съотборник. Нямаме проблеми с него“, отсече Буфон.

„Не сме толкова претенциозни, че да си мислим, че можем да промени начина, по който някой друг действа или живее. Не е като да сме на по 50 години.“

„Според мен има треньор и той решава как е най-добре за групата. Не е наша работа да коментираме кой е повикан.“

„Според мен ако някой получи прекалено голяма свобода, той непременно ще я сбърка с разрешение да прави каквото си иска. Така се стига до ситуация, в която той или пропада, или не знае какво да прави с тази свобода.“

„Според мен на младите играчи все още им липсва самодисциплината. Неизбежно е някои треньори да ги натиснат сериозно още от началото и това би им помогнало“, каза още Буфон.