Старши треньорът на Наполи Рафаел Бенитес разбуни за пореден път духовете около мениджърския пост в Ливърпул. В последните няколко седмици усилено се заговори, че собственикът на „червените” Джон Хенри търси заместник на Брендън Роджърс, който през лятото похарчи значителна сума за нови футболисти, но до този момент отборът се представя доста под нивото си от миналия сезона.

Първото име, което започна да циркулира в медиите за наследник на Роджърс, бе именно на Рафа Бенитес. Договорът на испанеца с Наполи изтича в края на сезона, а самият той не отхвърли възможността да напусне, въпреки че води разговори с презицента на клуба.

„Имам договор за още една година с Наполи. Никой не знае какво ще стане в бъдеще. Разговарям с президента и мисля за бъдещето с Наполи,  живота и всички други възможности. Семейството ми е все още в Англия, така че трябва да вземем под внимание доста неща. Основното нещо пред мен обаче е да се концентрирам върху работата си и да дам най-доброто от себе си за следващия мач”, коментира Рафа Бенитес.