Ръководството на Интер е дало два мача време на треньора Рафа Бенитес да покаже дали е способен да ръководи тима и ако не го направи, ще му бъде посочена вратата, пише „La Gazzetta dello Sport”.

Любопитно в случая е, че задачата, поставена от шефовете пред испанския наставник, не изглежда трудна, с оглед на факта, че следващите два съперника на нерадзурите не са особено претенциозни – Киево в Серия А и Твенте в Шампионската лига.

При провал обаче, Бенитес може да бъде уволнен още след мача с холандския шампион, в който твърд титуляр през този сезон е българският национал Николай Михайлов.

„Gazzetta dello Sport” прогнозира, че при раздяла с Рафаел Бенитес, е възможно Интер да бъде поет от селекционера на Ирландия Джовани Трапатони.

Интересно е, че босовете на нерадзурите са взели решението да дадат шанс от два мача за Бенитес на среща, проведена само часове, след като Масимо Морати заяви, че има пълно доверие в бившия наставник на Ливърпул, който пое еврошампионите през лятото, след като Жозе Моуриньо отиде в Реал Мадрид.