Треньорът на Интер Рафа Бенитес се оплака, че ранният гол на Милан е провалил неговите първоначални намерения за дербито на Милано, загубено от тима на испанеца с 0:1.

След срещата Бенитес бе критикуван остро от президента на нерадзурите Масимо Морати, който бе крайно недоволен от играта на тима и най-вече от липсата на желание за победа.

Морати едва ли ще остане очарован от извинението на наставника, който заяви, че неговите указания са били тима на Интер, който е шампион за последните 5 години и актуален победител в Шампионската лига, да играе отзад и да дебне на контраатаки градския си съперник.

„Не мисля, че ни липсваше характер. Отборът се опита, а Милан взе преднина твърде рано с тази дузпа. След това направиха много нарушения, за да ни държат навън”, каза Рафаел Бенитес.

„Не беше лесно срещу тим, който играе толкова интензивно и е фокусиран върху правенето на контраатаки. Когато останаха с 10 човека, ни липсваше малко търпение при избирането на финалния пас.”

„Губехме топката твърде често в средата на терена и отборът трябва да се научи по-добре да владее топката, когато изостава в резултата.”

„Милан имаше по-голям контрол през първото полувреме, но след почивката ние атакувахме повече. Ако разиграваме топката по-бързо, тогава имаме повече място, както направихме през втората част по левия фланг.”

„Дузпата промени нашия план. Имахме намерение да чакаме и да търсим пространства зад тяхната защита, но след ранния гол на Милан ни трябваше да тръгнем напред и това ни изигра”, каза още Бенитес.