Нападателят на Милан М'Байе Нианг заяви, че не храни никакви резерви спрямо решението си да остане в италианския гранд вместо да предпочете офертата на английския шампион Лестър.

„Висшата лига можеше да е правилния тип футбол за мен и се надявам един ден да бъде. Да играя в Англия е моя мечта, тъй като стилът там ми подхожда“, коментира 21-годишният французин.

„Вече два пъти имах шанс да се окажа там. Първият път беше, когато предпочетох Милан, въпреки че Каен вече беше приел оферти от Арсенал и Евертън. Вторият път беше през януари, два или три дни преди дербито с Интер. Моят агент ми се обади и каза, че Лестър са направили предложение на Милан. Клубът обаче не искаше да си тръгвам.“

„Треньорът Синиша Михайлович също ми каза, че трябва да остана и че ще вкарам в дербито. Точно така се и получи, затова не съжалявам, дори и след като Лестър спечели Висшата лига. В крайна сметка рискувах да се превърна в резерва на Джейми Варди. Сега там е пълно с пари, могат да те купят за 20 милиона евро и без притеснения да те забият на пейката.“

В първите си четири мача за сезона Нианг вкара 2 попадения и даде 1 асистенция. Заедно с водещият реализатор Карлос Бака (5 попадения дотук) двамата заформиха убийствен тандем. „Ако Бака е с топката пред вратата, аз спирам да тичам, просто защото няма да има нужда от добавка. Топката отива в мрежата. А ако аз пробивам към вратата, знам, че ако не вкарам, той ще довърши. Карлос ти дава толкова много опции, връща се в защита, а ако достигна до аутлинията, знам, че той ще ме покрие, за да мога да се върна навреме. Глупост е да се твърди, че той не играе за отбора. Нашата преса започва от него, а ако той не работи, ще имаме проблеми. Карлос вече има 5 попадения и в сравнение с 6-те на Мауро Икарди на него му трябваха по-малко изстрели, така че печели. Ако му доставяме повече топки, той ще вкарва повече голове“, заяви Нианг.