Младият нападател на Милан М'Байе Нианг призна, че наистина е имал нужда да промени поведението си, за да прогресира в кариерата си. Французинът заяви, че преди се държал лошо и наистина е рискувал да съсипе своите перспективи.

Нианг ще навърши 21 години този месец, но вече от 3 години играе в Италия. Той пристигна в Милано едва на 18 и със статут на страхотен талант. Тъй като не можа да се наложи веднага при „росонерите“, той бе преотстъпван в различни отбори, а най-видим бе неговият прогрес в Дженоа през миналия сезон.

„Пораснах и научих доста неща от опит. В психологическо отношение вече не съм същия човек, вече съм доста по-отговорен“, каза играчът на Милан.

Нианг се засече за известен период с друга луда глава на „росонерите“ като Марио Балотели и на няколко пъти последва не толкова светлия пример на Супер Марио, като се забъркваше в проблеми извън терена.

„Когато бях млад, правех грешки, вярно е. Някои събития ме накараха да разбера, че рискувах да си съсипя кариерата заради глупости. Съжалявам за всичко това, но то ми помогна да помъдрея.“

„Някои казват, че още не съм съвсем зрял, но не ме познават. На терена винаги давам всичко. Хората казваха, че не съм професионалист, че имам тежко наследство... Това са глупости! Аз съм семеен човек, макар че имах приятели, които се опитаха да ме поведат по лоша пътека. Когато вкарах първия си гол в Серия А за Милан усетих как една огромна тежест от рамената ми падна“, добави Нианг.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS