Невероятен крах претърпя тимът на Ювентус при домакинството си на Сиена в мач от 28-ия кръг на Серия. Възпитаниците на Алберто Дзакерони не успяха да победят непретенциозния си съперник, въпреки че имаха преднина от три чисти гола. Двубоя на „Олимпико” приключи при резултат 3:3.

Домакините от Ювентус набързо набутаха три безответни гола във вратата на своите гости, но въпреки това изпуснаха трите точки в мача. С две попадения на Алесандро Дел Пиеро, Юве взе комфортна преднина, а в 10-ата Антонио Кандрева направи 3:0 в полза на „старата госпожа”.

Въпреки че всичко изглеждаше предрешено твърде рано, гостите от Сиена не се предадоха и в 16-ата минута успяха да намалят пасива си след точен изстрел на Масимо Макароне.

През втората част неорганизираният тим на Ювентус допусна нови два гола в мрежата си. Веднага след подновяването на играта през второто полувреме Газел доведе нещата до 3:2 в полза на домакините, а в 74-ата минута, отново той, този път от дузпа оформи крайното 3:3.

В друг мач от кръга, отборите на Ливорно и Рома стигнаха до същия резултат, като и този двубой, фаворитът изпусна трите точки. „Римските вълци” приключиха първата част с гол преднина (3:2), но през второто полувреме допуснаха изравняване.

Лукраели откри за домакините още в деветата минута, но гостите от Рома успяха да обърнат до 2:1 след голове на Симоне Перота и Лука Тони. Отново Лукарели възстанови статуквото, а Менес оформи крайното 3:2 за първата част. През второто полувреме Лукарели оформи своя хеттрик след точно изпълнена дузпа.

Съставите на Дженоа и Каляри също сътвориха истинско голово шоу за зрителите, отбелязвайки си цели осем гола. В крайна сметка домакините от Дженоа се поздравиха с крайния успех, след победа с 5:3.

Лидер в подреждането продължава да бъде отборът на Интер, въпреки изненадващата загуба с 1:3 от Катаня. Втори, с мач по малко е градския съперник Милан, с след това се нареждат отборите на Рома, Палермо и Ювентус. В зоната на изпадащите остават Ливорно, Аталанта и Сиена.