Отборът на Катания хвърли сензацията в Италия, след като в първи мач от 28-мия кръг на Серия А победи шампиона и лидер в класирането Интер с 3:1. Така бившият играч на „нерадзурите” Синиша Михайлович надигра „Специалния” Жозе Моуриньо, само няколко дни преди важния мач на гранда от Милано срещу Челси в Шампионската лига.

Всичко по-интересно на „Стадио Анжело Масимино” се случи през второто полувреме, когато паднаха и четирите попадения в мача. В 54-та минута Самуел Ето’о се възползва от добро подаване на Уесли Снайдер, след което от своя страна перфектно асистира на Милито, който без проблеми вкара в опразнената врата.

В 74-та минута съвсем изненадващо Катания стигна до равенството след гол на Макси Лопес от близко разстояние. Голяма заслуга за обрата имаше Сали Мунтари, който в 81-та минута напусна терена с втори жълт картон за игра с ръка в наказателното поле. Маскара с технично копване реализира отсъдената дузпа и даде предимство за домакините.

До края шампионите опитаха в намален състав да стигнат поне до равенството, но вместо това в последната минута Мартинес вкара трети гол за Катания, с което оформи крайното 3:1.

Въпреки загубата, Интер ще остане лидер и след този кръг. „Нерадзурите” имат 49 точки, с 4 повече от втория Милан. „Росонерите” обаче имат възможността да скъсят преднината на градския си съперник на само една, ако победят Киево като домакини. С успеха си пък Катания се изкачи на 15-о място с 31 точки.